Mollet Psicólogos

WEBS:
www.psicologosmollet.com
www.psicologoparejas.es
www.xavierconesa.com
www.psicologomollet.com

Resultat d'imatges de psicologos molletEls trastorns d'ansietat són el grup de trastorns psiquiàtrics més freqüent en la població general, amb una prevalença (freqüència de casos en població general) d'al voltant del 14%.

L'ansietat és un estat d'alerta normal davant de situacions de perill. És l'emoció que ens fa fugir o lluitar i, quan és moderada, facilita la concentració i la afrontación de desafiaments. Aquest estat s'acompanya de canvis físics com augments de la freqüència cardíaca, la tensió arterial, la respiració i la tensió muscular, associats en alguns casos a sudoració, tremolors, nàusees, vòmits, diarrea i augment de la necessitat de micció.

Els trastorns d'ansietat consisteixen en l'activació excessiva d'aquest mecanisme protector davant de situacions que comporten poc o fins i tot cap perill. Aquest por irracional produeix patiment i interfereix en les activitats de qui el pateix, provocant-inseguretat, aprensió i sensació de pèrdua de control.

Es distingeixen diversos tipus de trastorn d'ansietat: en el trastorn per ansietat generalitzada l'individu es troba en un estat de preocupació permanent, mentre que en els trastorns fòbics (fòbia simple, fòbia social i agorafòbia) l'ansietat es dispara de manera episòdica quan la persona s'enfronta a l'objecte oa la situació que tem, fins i tot pot donar-se de forma anticipatòria. Les crisis d'angoixa són sensacions sobtades i intenses de por que no es deuen a un desencadenant concret. Un altre dels tipus de trastorn d'ansietat és el trastorn obsessiu compulsiu, caracteritzat per la presència de pensaments, recurrents i persistents, absurds als ulls del propi pacient però que no arriba a controlar, acompanyats d'actes voluntaris que sent necessaris tot i saber-los freturosos de sentit. Finalment, el trastorn per estrès posttraumàtic, és la reacció a un esdeveniment vital greu (violació, atemptat ...) que cursa amb reexperimentació del succés amb records i malsons amb repercussions psicològiques.

L'objectiu del tractament és la reducció de símptomes físics i psíquics, prevenció de recaigudes i, per tant, la millora de la qualitat de vida. L'abordatge d'aquests pacients comprèn l'associació de tractament farmacològic i psicoterápico. Disposem de diferent medicació segons el tipus i l'agudesa dels símptomes. Els fàrmacs emprats fonamentalment són les benzodiazepines i els antidepressius, encara que en alguns trastorns com la fòbia social són útils els betablocadors (aquests tractaments seran abordats pròximament en aquesta secció). Tampoc volem finalitzar sense deixar d'anticipar que, com ja anirem veient en propers articles, davant d'un cas d'ansietat és necessària en primer lloc, una avaluació exhaustiva per un professional que descarti altres malalties mèdiques que poden causar ansietat entre els seus símptomes -com per exemple el hipertiroidismo-.
_________

www.xavierconesa.com


Comentaris